Kategorie receptů
Pórková polévka s quinoou a cizrnou
Počet ingrediencí
12
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
22 g
Doba přípravy
40 minut
Bez lepku
Postup přípravy
- Cizrnu sušenou, uvaříme ji předem podle návodu na obalu, propláchneme a pak se teprve pustíme do přípravy pórkové polévky. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky o hraně cca 2 cm. Quinou dáme do hrnku a zalijeme cca 1 dcl vody a promícháme, aby byla zrnka ponořená - je dobré ji nechat nejprve 5 minut nabobtnat. V kastrolu si rozpustíme máslo, dáme na něj pórek i brambory a oboje společně cca 5 minut opékáme. Pak zalijeme 0,8 l vroucí vody, přidáme namočenou quinou, sůl, pepř, muškátový oříšek, chilli a karí. Z cizrny slijeme tekutinu a pak cizrnu přidáme do hrnce. Vše společně necháme vařit 15 minut. Poté přidáme prolisovaný česnek a necháme ještě přejít varem. Ochutnáme a můžeme osolit a přikořenit, je-li třeba.
Brambory
100 g
Pórek
150 g
Česnek
2 g
Jedlá sůl
5 g
Paprika červená chilli
5 g
Muškátový ořech celý
1 g
Pitná voda nesycená
900 g
Pepř černý mletý 20 g
3 g
Kari 25 g
8 g
Lagris cizrna 450 g
100 g
Krajanka máslo 250 g
20 g