Kategorie receptů
Pórková polévka s krevetami a treskou
Počet ingrediencí
16
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
20 g
Doba přípravy
20 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Na másle orestujeme pokrájenou cibuli, nahrubo nastrouhanou mrkev a přidáme nakrájené brambory, s pórkem, chilli a koření. Přilijeme vývar (bujón a voda) a povaříme. Tresku nakrájíme na kostičky, potřeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme, přidáme uvařené krevety a necháme v chladu uležet. Polévku rozmixujeme a ochutíme. Přidáme smetanu, připravené tresčí maso a krevety a asi 5 minut povaříme. Před podáním sypeme polévku nasekaným koprem.
Vytisknout recept (PDF)Brambory
80 g
Cibule volná
40 g
Mrkev
80 g
Pórek
500 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
5 g
Kopr
4 g
Citróny
20 g
Paprika červená chilli
5 g
Krevety vyloupané 150 g
200 g
Jihočeská smetana ke šlehání 33% 250 ml
70 g
Pitná voda nesycená
800 g
Treska ocasní část
500 g
Pepř černý mletý 20 g
3 g
Fish masala 25 g
4 g
Bez lepku Zeleninový bujón 56 g
8 g