Kategorie receptů
Polévka z pečeného květáku, pórku a mrkve
Počet ingrediencí
13
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
8 g
Doba přípravy
40 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Předehřejeme troubu na 220°C. Na plech dáme růžičky z půlky většího květáku a 2 stroužky česneku. Pokapeme je olejem, osolíme a poprášíme paprikou. Pečeme 30 minut.
V hrnci na másle opečeme 2 oloupené a pokrájené mrkve a menší pórek pokrájený na kolečka, pak zeleninu zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Přimícháme polovinu pečeného květáku a společně na mírném ohni vaříme asi 20 minut. Pak přidáme pečený česnek, promixujeme, vhodíme zbytek květáku, podle potřeby dosolíme, opepříme a přidáme citronovou šťávu. Podáváme s krutony, ozdobené jarní cibulkou.
Květák
250 g
Mrkev
40 g
Pórek
80 g
Česnek
2 g
Citróny
20 g
Cibulka jarní
10 g
Pitná voda nesycená
1000 g
Paprika sladká 35 g
4 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
4 g
Olej slunečnicový
30 g
Bez lepku Zeleninový bujón 56 g
10 g