Kategorie receptů
Polévka z bílých fazolí a sušených hub
Počet ingrediencí
15
Počet porcí
6
Sacharidy na jednu porci
26 g
Doba přípravy
30 minut
Postup přípravy
Fazole namočíme den předem do vody. Nebo požijeme fazple v láku. Druhý den vodu vyměníme, přidáme 2 bobkove listy a nové koření (4kuličky) a vaříme do měkka. Při tom houby( dvě hrsti) zalijeme trochou teplé vody. Na másle necháme zesklovatět pórek (bílou část) a vsypeme papriku. Po krátkém zamíchání přidáme mouku a orestujeme. Jíšku zalijeme vývarem z fazolí a cca 15-20 minut povaříme. Do provařené polévky dáme bujón a podle potřeby zředíme. Vrátíme fazole s houbami a společně provaříme. Nakonec odebereme trochu polévky a smícháme se smetanami. Vlijeme do polévky a vaříme už jen krátce. Dochutíme podle chuti pepřem, octem, cukrem a solí.
Vytisknout recept (PDF)Pórek
100 g
Jedlá sůl
4 g
Ocet kvasný lihový 1 l
4 g
Nové koření celé 30 g
1 g
Bezlepková mouka Nomix 500 g
20 g
Jihočeská zakysaná smetana 18 % 180 g
100 g
Bobkový list 5 g
0.5 g
Cukr krystal
3 g
Hřib smrkový sušené houby
200 g
Fazole v rajčatové omáčce
250 g
Paprika sladká 35 g
5 g
Pepř bílý mletý 25 g
2 g
Krajanka smetana ke šlehání 250 ml
100 g
Bez lepku Zeleninový bujón 56 g
10 g