Kategorie receptů
Pikantní polévka z červené čočky
Počet ingrediencí
12
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
24 g
Doba přípravy
25
Bez lepku
Postup přípravy
- Cibuli nakrájenou nadrobno orestujeme na másle téměř dozlatova. Přidáme najemno nastrouhanou mrkev, prolisovaný česnek (3 stroužky), špetku chilli a zázvor. Krátce orestujeme, zalijeme zeleninovým vývarem a přivedeme k varu. Přidáme propláchnutou žlutou čočku, snížíme plamen a pozvolna vaříme cca 10 minut. Na závěr podle chuti osolíme a opepříme. Polévku na talíři ozdobíme nasekanou petrželkou.
Cibule volná
80 g
Mrkev
150 g
Česnek
3 g
Petrželová nať
4 g
Paprika červená chilli
3 g
Jihočeské máslo 82 % 250 g
50 g
Pitná voda nesycená
1200 g
Pepř černý mletý 20 g
3 g
Zázvor mletý 20 g
2 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
4 g
Bez lepku Zeleninový bujón 56 g
10 g