Kategorie receptů
Paprikovo–rajčatová polévka s tymiánem
Počet ingrediencí
15
Počet porcí
5
Sacharidy na jednu porci
29 g
Doba přípravy
350minut
Bez lepku
Postup přípravy
Nakrájíme cibuli na malé kostičky a orestujeme spolu s nasekaným česnekem (2 velké stroužky) na másle až cibule zesklovatí. Mezitím zbavíme papriky semínek a necháme péct v troubě 10 minut při 200°C. Poté vyjmeme z trouby, oloupeme a nakrájíme na kostičky, z toho 200 g dáme do mísy stranou. Zbytek přidáme k cibuli. Podlijeme 150 ml smetany a přidáme snítku tymiánu. Dále přidáme zeleninový vývar a rajčata a vše povaříme přibližně 10 minut. Dochutíme solí, pepřem a cukrem.
Uvařenou směs rozmixujeme a posypeme paprikou, kterou jsme si dali stranou. Rozdělíme do talířů a ozdobíme lžičkou smetany. K této polévce se hodí křupavá bageta s bylinkovým máslem.
Cibule volná
200 g
Paprika červená
500 g
Paprika zelená
200 g
Česnek
2 g
Jedlá sůl
1 g
Tymián čerstvý
1 g
Jihočeské máslo 82 % 250 g
50 g
Pitná voda nesycená
500 g
Cukr krystal
12 g
Pepř bílý mletý 25 g
1 g
Bylinkové máslo 30 g
5 g
Podravka natur přísada do jídel 150 g
5 g
30% UHT smetana Mlékárna Pragolaktos 0,5 l
250 g
Bez lepku Zeleninový bujón 56 g
12 g