Kategorie receptů
Ostrá indická polévka
Počet ingrediencí
13
Počet porcí
6
Sacharidy na jednu porci
15 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Olej rozpálíme ve větším silnostěnném hrnci, přidáme cibuli a za stálého míchání opékáme asi 8 minut, aby cibule zezlátla a změkla. Přidáme česnek, zázvor, chilli papričky, mletý kmín, koriandr, skořici a kurkumu a opékáme asi 2 minuty. Poté přidáme pokrájená rajčata i fazole, dolijeme vodou do podoby husté polévky. Přivedeme k varu, snižíme plamen a 10 minut vaříme, aby obsah zhoustl. Poté promačkáme šťouchadlem na brambory, aby se polévka ještě vice zahustila, podle chuti ji osolíme a podáváme s jogurtem, koriandrem a pita chlebem.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
80 g
Česnek
4 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
4 g
Kmín celý
4 g
Paprika červená chilli
3 g
Fazole červené 400 g
800 g
Koriandr celý 20 g
4 g
Kurkuma mletá 30 g
4 g
Skořice mletá 40 g
4 g
Zázvor mletý 20 g
5 g
Olej slunečnicový
20 g
Podravka rajčata krájená loupaná 400 g
400 g