Kategorie receptů
Mrkvový krém s vůní zázvoru
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
23 g
Doba přípravy
15 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Kešu oříšky (2 lžíce) necháme namáčet několik hodin. Nakrájíme mrkev, jarní cibulku a celer. Rozmixujeme. Přidáme zázvor 1 cm, trochu pomerančového džusu, rajčata (3 kusy) a kešu. Opět mixujeme, dokud nemáte krémovou konzistenci.
Ochutíme dle své chuti špetkou curry, paprikou a mořskou solí.
Vytisknout recept (PDF)Mrkev
400 g
Jedlá sůl
2 g
Zázvor čerstvý
2 g
Cibulka jarní
40 g
Celer řapíkatý
50 g
Směs ořechů
20 g
Sušená rajčata s kapary efko 210 ml a 1700 ml
10 g
Pitná voda nesycená
2 g
Paprika sladká 35 g
2 g
Kari 25 g
2 g