Maďarská rybí polévka
Postup přípravy
Kapra vykucháme, odřízneme hlavu a ploutve. Vyřízneme žábry, aby se neporušila žluč. Hlavu a ořezy propláchneme. Zalijeme 2 litry vody, přidáme koření (2 bobkové listy, 4 kuličky černého pepře a 2 kuličky nového koření), oloupanou, překrojenou cibuli a očištěnou kořenovou zeleninu (1 mrkev, 1 petržel a 1/2 celeru). Osolíme a hodinu vaříme. Přelijeme přes cedník pro čirý vývar. Maso obereme od kosti. Zbylé 2 cibule nakrájíme nadrobno, 2 kapie, 2 bíle papriky na nudličky a oloupané brambory na kostičky. V hrnci rozehřejeme olej, vsypeme cibuli a s paprikovým kořením restujte 5 minut. Přidáme 5 prolisovaných česneků, pokrájená rajčata a podlijeme bílým vínem. Přivedeme k varu a zalijeme rybím vývarem. Vaříme 10 minut. Vsypeme papriky, brambory, osolíme, opepříme a vaříme dalších 10 minut. Filety pstruha nakrájíme asi na 3 cm proužky. Přidáme do polévky a 5 minut vaříme. Vsypeme obrané maso z kapra a odstavíme z ohně.
Vytisknout recept (PDF)