Kategorie receptů
Luštěninová polévka s rajčaty
Počet ingrediencí
13
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
32 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Luštěninovou směs namočíme přes noc do vody. Druhý den ji uvaříme téměř doměkka a scedíme. V hrnci na oleji orestujeme cibuli společně s nakrájenou kořenovou zeleninou a prolisovaným česnekem (3 stroužky). Takto připravený základ zalijeme zeleninovým vývarem. Pozvolna vaříme téměř do měkka. Nakonec přidáme uvařenou luštěninovou směs, rajčata a kukuřici. Polévku dochutíme kořením Podravka Natur a nasekanými bylinkami. Polévku ještě 10 minut povaříme a můžeme podávat.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
100 g
Mrkev
100 g
Česnek
3 g
Celer
80 g
Petrželová nať
4 g
Šalvěj
3 g
Olivový olej
50 g
Dětská sladká kukuřice 370 ml. Prostě skvělé!
100 g
Pitná voda nesycená
700 g
Podravka natur přísada do jídel 150 g
15 g
Podravka rajčata pasírováná 500 g
200 g
Bez lepku Zeleninový bujón 56 g
10 g