Kategorie receptů
Kulihráškova polévka
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
26 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Hrách propláchneme a namočíme do hrnce nejméně na 2 hodiny. Hrách uvaříme do měkka a poté rozmixujeme, přidáme vodu, majoránku, osmaženou cibulku na oleji, sůl a drcený česnek.
Rýžový svitek: Rozšleháme 2 vejce se špetkou soli, přidáme 4 lžíce namočených rýžových vloček a vše vymícháme dohladka. Směs nalijeme na suchou rozpálenou pánev a po obou stranách upravíme. Horkou omeletu svineme a po vychladnutí nakrájíme na tenké svitky. Zdobíme na talíř s polévkou a sypeme naťovou cibulkou či pažitkou.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
50 g
Česnek
5 g
Vejce
100 g
Jedlá sůl
2 g
Pažitka
3 g
Majoránka 7 g
2 g
ARAX Rýžové vločky, instantní 300 g
40 g