Kategorie receptů
Kulajda
Počet ingrediencí
17
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
18 g
Doba přípravy
30 minut
Postup přípravy
Na oleji osmahneme mouku (2 lžíce) až vznikne voňavá jíška. Přidáme vývar a metličkou rozmícháme.
Do směsi přidáme na kostičky nakrájené brambory (5 ks), očištěné houby ( velkou hrst), kmín, bobkový list a nové koření. Houby předem v rozpálené pánvi orestujeme, a až potom je přidáme do polévky. Vaříme, dokud brambory nezměknou, cca 10–15 minut.
Vyndáme bobkový list a nové koření. Do polévky přilijeme smetanu. Osolíme, opepříme, přidáme kopr, dochutíme cukrem a octem.
Vejce uvaříme natvrdo nebo je můžeme připravit jako ztracená.
Vytisknout recept (PDF)Brambory
250 g
Vejce
200 g
Jedlá sůl
1 g
Kmín celý
1 g
Houby čerstvé
100 g
Kopr
5 g
Ocet kvasný lihový 1 l
5 g
Nové koření celé 30 g
0.5 g
Bezlepková mouka Nomix 500 g
20 g
Bobkový list 5 g
0.3 g
Pitná voda nesycená
1000 g
Cukr krystal
6 g
Pepř černý mletý 20 g
1 g
30% UHT smetana Mlékárna Pragolaktos 0,5 l
200 g
Olej slunečnicový
25 g
Bez lepku Zeleninový bujón 56 g
6 g