Kategorie receptů
Kukuřičná polévka s pečeným květákem
Počet ingrediencí
13
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
24 g
Doba přípravy
40 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Půlku většího květáku rozdrobíme na malé kousky a na plechu vyloženém pečicím papírem pečeme 10 minut v troubě na 220°C. V kuchyňském robotu rozmixujeme 200 ml olivového oleje s jedným svazkem hladkolisté petržele a dáme stranou. Na oleji a kousku másla orestujeme dosklovata cibuli pokrájenou nadrobno. Přidáme prolisovaný česnek, minutu opékáme, přisypeme květák a 320 g scezené kukuřice. Osolíme, opepříme, promícháme a zalijeme vodou. Vložíme bujon a vaříme 10 minut. Polévku rozmixujeme a dochutíme šťávou z citronu. Ozdobíme lžící petrželkového oleje, citronovou kůrou, zbylou kukuřicí a pažitkou.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
50 g
Květák
400 g
Česnek
1 g
Petrželová nať
4 g
Citróny
50 g
Pažitka
4 g
Olivový olej
210 g
Jihočeské máslo 82 % 250 g
10 g
Dětská sladká kukuřice 370 ml. Prostě skvělé!
340 g
Pitná voda nesycená
800 g
Pepř černý mletý 20 g
3 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
5 g