Kategorie receptů
Krémová zeleninová polévka s kuřecím masem a slaninou
Počet ingrediencí
14
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
24 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Mrkev, kořen petržele a kořen celeru očistíme oškrábeme popř. oloupeme a nakrájíme na plátky a pak na kousky akorát na sousto. Pórek očistíme po délce rozpůlíme a nakrájíme na půlkolečka. Zelenou petrželku nasekáme nahrubo. Kuřecí maso nakrájíme na kostky asi 1 cm velké. Zeleninu postupně odděleně vložíme do hrnce s vroucí vodou , krátce povaříme, vyndáme a opláchneme studenou vodou a necháme okapat. Do hrnce dáme mléko a zahřejeme, přidáme jíšku, bujón a přivedeme k varu. Na pánev dáme olej rozehřejeme a smažíme kuřecí kousky se slaninou asi 4 minuty. Okořeníme a osolíme. Zeleninu dáme do polévky a zahřejeme. Polévku servírujeme na talíře, přidáme maso se slaninou a ozdobíme smetanou a sekanou petrželkou.
Vytisknout recept (PDF)Mrkev
40 g
Pórek
50 g
Petržel
20 g
Celer
50 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
5 g
Petrželová nať
4 g
Kuřecí maso
250 g
Staročeská slanina 1,9 kg
80 g
Jihočeská zakysaná smetana 18 % 180 g
20 g
Koření na kuře 25 g
4 g
Jíška světlá bez lepku 250 g
20 g
0,3% UHT mléko Mlékárna Pragolaktos 1 l
1200 g
Olej slunečnicový
20 g