Kategorie receptů
Krémová polévka z pečených hříbků
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
7 g
Doba přípravy
30 minut
Postup přípravy
Do rendlíku dáme rozpálit máslo, na kterém zesklovatíme najemno nasekanou cibuli. Očištěné hříbky (3/4) nakrájíme na menší kousky, přidáme k cibuli a orestujeme do zlatavé barvy. Zalijeme vývarem, nebo vodou a bujónem, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list, přikryjeme pokličkou a necháme 25 minut podusit. Když jsou hříbky měkké, nalijeme do mixéru, vytáhneme bobkový list a polévku rozmixujeme. Nalijeme zpět do rendlíku, přilijeme smetanu 2 minuty provaříme. Dle potřeby dochutíme solí, pepřem. Na pánvi s nepřilnavým dnem rozpálíme máslo, ve kterém opečeme zbylé hříbky nakrájené na tenké plátky. Po opečení hříbky osolíme a opepříme. Polévku zdobíme opečenými hříbky a čerstvou bylinkou.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
40 g
Jedlá sůl
5 g
Houby čerstvé
300 g
Petrželová nať
4 g
Jihočeské máslo 82 % 250 g
80 g
Bobkový list 5 g
0.5 g
Pitná voda nesycená
1200 g
Pepř černý mletý 20 g
4 g
10% UHT smetana bez laktózy Mlékárna Pragolaktos 500 ml
200 g