Kategorie receptů
Italská cuketová polévka
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
8 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Cukety (nejlépe střední), rozkrojíme podélně na čtvrtky a pak na 1 cm plátky V pánvi rozehřejeme olivový olej. Opéčeme na něm česnek, bazalku a osolenou cuketu pomalu 10 minut, až cukety lehce zezlátnou a změknou. Opepříme bílým pepřem, zalijeme vývarem a vaříme 8 minut. Potom sejmeme z ohně a tři čtvrtiny polévky rozmixujeme dohladka. Rozmixovanou směs vrátíme zpátky do hrnce a vmícháme smetanu, petrželku a 50 g parmazánu. Osolíme podle chuti. Při podávání rozdělíme polévku do misek a ozdobíme čerstvě mletým pepřem a posypeme parmazánem. Zvlášť podáváme opečený chléb.
Vytisknout recept (PDF)Cuketa
1000 g
Česnek
7 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
5 g
Petrželová nať
4 g
Bazalka čerstvá
5 g
Olivový olej
60 g
Parmazán 100 g
65 g
Pitná voda nesycená
750 g
Pepř bílý mletý 25 g
4 g
Krajanka smetana ke šlehání 250 ml
60 g