Kategorie receptů
Italská bramborová polévka
Počet ingrediencí
14
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
42 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 200°C. Česnek oloupeme a nasekáme najemno. Do hrnce dáme olej a česnek a cibuli orestujeme. Přidáme oregáno, brambory, mléko, sůl, pepř a podravku. Povaříme. Smícháme nakrájené olivy s rajčaty. Chleby (toasty) dáme na plech, posypeme parmazánem a zapečeme v troubě. Zbylý sýr dáme do polévky. Polévku nalijeme do talíře, posypeme olivami a rajčaty. Pokapeme olejem a servirujeme se zapečeným pečivem.
Vytisknout recept (PDF)Brambory
350 g
Cibule volná
40 g
Česnek
3 g
Jedlá sůl
4 g
Oregáno drcené
10 g
Olivový olej
15 g
Olivy zelené
60 g
Parmazán 100 g
60 g
Sušená rajčata s kapary efko 210 ml a 1700 ml
60 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
Podravka natur přísada do jídel 150 g
4 g
0,3% UHT mléko Mlékárna Pragolaktos 1 l
1000 g
Semínkový chléb tmavý trvanlivý bez lepku KB 280 g
80 g