Kategorie receptů
Hráškový krém
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
5
Sacharidy na jednu porci
14 g
Doba přípravy
20 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Nakrájíme si nadrobno cibulku a dáme zpěnit na másle, přidámeslitý hrášek a zalijeme cca 1 l horké vody, přidáme bojón a přivedeme k varu. Vše rozmixujeme ponorným mixérem. Smícháme smetanu s moukou (asi 2 polévkové lžíce) a přilijeme trošku mléka, přidáme do polévky, necháme přejít varem, dle chuti dochutíme a můžeme podávat.
Vytisknout recept (PDF)
Cibule volná
50 g
Jedlá sůl
3 g
Jihočeské mléko lahodné polotučné 1,5% 1 l
100 g
Jihočeská smetana ke šlehání 33% 250 ml
250 g
Pitná voda nesycená
1000 g
Hrášek v mírně slaném nálevu
500 g
Pepř černý mletý 20 g
3 g
Bez lepku Zeleninový bujón 56 g
8 g
Krajanka máslo 250 g
10 g