Kategorie receptů
Hrachová polévka
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
21 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Hrách propláchneme, zalijeme vodou a necháme máčet. Nabobtnalý hrách uvaříme doměkka a prolisujeme. Z oleje a mouky připravíme zásmažku, kterou zalijeme vlažnou vodou, uvedeme do varu, přidáme pepř, majoránku a zvolna vaříme za občasného míchání 10 minut. Poté přidáme hrách a opět zvolna vaříme asi 10 minut. Ke konci varu přidáme česnek utřený se solí, krátce povaříme, nakonec dochutíme polévkovým kořením a důkladně provaříme. Podáváme zdobené petrželkou.
Vytisknout recept (PDF)Česnek
5 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
8 g
Petrželová nať
4 g
Hrách zelený 500 g
80 g
Polévkové bylinky
5 g
Pitná voda nesycená
750 g
Majoránka 7 g
4 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
Mouka cizrnová výběrová 400 g
40 g