Kategorie receptů
Hrachová krémová polévka
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
41 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Do velkého hrnce vsypeme celý sáček hrachu, zalijeme vodou a vaříme do měkka. Poté přidáme najemno osmaženou cibuli, česnek, bujón. Povaříme, ponorným mixerem rozmixujeme, ochutíme solí, pepřem, majoránkou a přidáme osmažené kousky párku nebo nakrájenou klobásku.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
40 g
Česnek
2 g
Jedlá sůl
5 g
Uherská klobása 280 g
100 g
Hrách žlutý loupaný celý 5 kg
300 g
Majoránka 7 g
1 g
Pepř černý mletý 20 g
3 g
Olej slunečnicový
5 g