Hovězí vývar s nudlemi
Postup přípravy
Kořenovou zeleninu oloupeme, očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a maso opláchneme ve vodě. Všechny ingredience (3ks bobkové listy, 8ks kuliček celého pepře, 6ks kuliček nového koření) vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou a dáme vařit. Vývar vaříme na nízké teplotě nejméně tři hodiny. Čím déle vývar vaříme, tím bude lepší. Pokud se na povrchu během vaření usadí nečistoty, sesbíráme je naběračkou a odstraníme. Po uvaření vytáhneme zeleninu a maso a vývar přecedíme přes jemný cedník či plátýnko a vlijeme vývar zpět do hrnce. Uvařené maso vidličkou rozdělíme na vlákna a dáme jej společně se zeleninou, kterou nakrájíme na měnší kousky také zpět do hrnce s vývarem. Přidáme do vývaru čerstvou petrželku. Připravíme si nudle. Nudle vyjmeme z balení, v cedníku propláchneme pod studenou vodou, přidáme do hrnce s vývarem a ještě dvě minuty prohříváme. Nakonec vše dochutíme solí a pepřem.
Vytisknout recept (PDF)