Kategorie receptů
Gratinovaná bramborová polévka s uzeným lososem
Počet ingrediencí
12
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
33 g
Doba přípravy
35 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 200°C. V hrnci lehce ohřejeme litr mléka s pokrájenými brambory. Uvaříme. Rozmixujeme a vmícháme jišku, bujón a přivedeme k varu. osolíme a opepříme. Polévku rozdělíme do zapékacích misek. Odkrojíme kůrky ze 2 krajíců toastového chleba a střídky nakrájíme na kostičky. Na kostičky nakrájíme také 100 g uzeného lososa. Na pánvi rozehřejeme 1 lžíci másla a opražíme na ní kostičky toastového chleba dokřupava. Přidáme kostičky uzeného lososa, také opražíme a necháme okapat na ubrousku. Poté rozdělíme do misek s polévkou. Vyšleháme 70 ml smetany a opatrně vmícháme žloutky a parmezán. Tuto gratinovací směs rozdělíme do misek a dopečeme v troubě dozlatova. Gratinovanou polévku vyjmeme z trouby a ihned sevírujeme.
Vytisknout recept (PDF)Brambory
350 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
3 g
Parmazán 100 g
50 g
Jihočeská smetana ke šlehání 33% 250 ml
70 g
Dr. Halíř trvanlivé mléko polotučné 1 l
1000 g
Žloutek
56 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
Jíška světlá bez lepku 250 g
20 g
Bez lepku Zeleninový bujón 56 g
8 g
Krajanka máslo 250 g
10 g
Panbauletto 300 g
20 g