Kategorie receptů
Fazolová polévka s kapustou a klobásou
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
37 g
Doba přípravy
40
Bez lepku
Postup přípravy
V hrnci rozehřejeme olej, přidáme cibuli nakrájenou na plátky a chilli. Přikryjeme poklicí a na mírném ohni podusíme asi 10 minut.
Poté slijeme fazole nebo použijeme fazole v láku, přidáme je k cibuli a zalijeme litrem vody. Vaříme asi 1 hodinu, dokud nebudou fazole měkké.
Mezitím oloupeme brambory a nakrájíme na kostičky. Klobásu nakrájíme na plátky a orestujeme ji na pánvi. Za minutu přisypeme nasekaný česnek a poté vše dáme do hrnce k uvařeným fazolím. Přidáme vývar a brambory, osolíme a povaříme ještě 10 minut.
Poté do polévky nasypeme kapustu nakrájenou na tenké proužky a ještě 5 minut vaříme přiklopené pokličkou.
Brambory
600 g
Cibule volná
50 g
Česnek
2 g
Kapusta biela
200 g
Jedlá sůl
4 g
Paprika červená chilli
2 g
Fazole červené v sladkokyselém nálevu 420 g
225 g
Pitná voda nesycená
600 g
Gombasecká klobása 170 g
150 g
Olej slunečnicový
50 g