Kategorie receptů
Fazolková polévka
Počet ingrediencí
12
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
10 g
Doba přípravy
40 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Uvaříme vajíčko natvrdo a sušené houby namočíme do teplé vody. V hrnci na másle osmažíme drobně nakrájenou cibuli do světla, pak dáme brambory na menší čtvrtinové plátky, fazolky, zalijeme vodou a necháme vařit. Po chvíli dáme ještě mrkev na kolečka, kopr a houby, které dáme i s nálevem a necháme vařit dál. V hrnku smícháme obě smetany, rozmícháme je s moukou a když je vše měkké, smetany přilijeme do polévky a ještě vaříme do zhoustnutí. Polévku vypneme a nasekáme do ní vajíčko a petrželku, můžeme dochutit.
Vytisknout recept (PDF)Brambory
50 g
Cibule volná
40 g
Mrkev
40 g
Jedlá sůl
4 g
Petrželová nať
5 g
Kopr
7 g
Jihočeská smetana ke šlehání 33% 250 ml
50 g
Jihočeská zakysaná smetana 18 % 180 g
150 g
Zelené fazolové lusky 1000 g
200 g
Hřib smrkový sušené houby
25 g
Krajanka máslo 250 g
15 g