Kategorie receptů
Dýňový krém
Počet ingrediencí
14
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
22 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Nakrájenou dýni Hokaido dáme na plech, pokapeme olivovým olejem a pečeme v troubě při 180°C cca 10 minut.
Poté v hrnci se silným dnem rozpustíme máslo a osmahneme na něm cibulku a česnek (jemně nakrajené). Vsypeme dýni a asi 5 minut opékáme. Přidáme mrkev (nastrouhanou nahrubo), poprášíme kari kořením a cukrem, osmahneme a zalijeme vývarem. Uvedeme do varu a vaříme asi 15 minut, až zelenina změkne. Vmícháme smetanu, osolíme, opepříme a necháme přejít varem. Stáhneme z ohně a rozmixujeme ponorným mixérem. Polévku podáváme posypanou opraženými dýňovými semínky a nastrouhaným parmazánem.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
40 g
Mrkev
40 g
Česnek
2 g
Dýně Hokkaido
800 g
Olivový olej
20 g
Parmazán 100 g
40 g
Jihočeská smetana ke šlehání 33% 250 ml
250 g
Pitná voda nesycená
900 g
Cukr krystal
5 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
Kari 25 g
5 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
3 g
Bez lepku Zeleninový bujón 56 g
12 g