Kategorie receptů
Dýňová polévka s klobásou
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
12 g
Doba přípravy
50 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Dýni Hokkaido nakrájíme na středně velké kostky, které spolu s nakrájenou cibulí osmahneme na oleji. Přidáme vodu a bujón, osolíme a přivedeme k varu. Vařte zhruba 20 až 30 minut až do změknutí. Pak vše rozmixujeme. Klobásu nakrájíme na kolečka, osmahneme a vložíme do polévky. Ozdobíme smetanou.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
80 g
Dýně Hokkaido
400 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
2 g
Olivový olej
15 g
Jihočeská zakysaná smetana 18 % 180 g
100 g
Pitná voda nesycená
1500 g
Bez lepku Zeleninový bujón 56 g
10 g