Kategorie receptů
Dýňová polévka s chilli
Počet ingrediencí
14
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
24 g
Doba přípravy
35 minut
Bez lepku
Postup přípravy
V hrnci se silným dnem rozpustíme máslo a zpěníme na něm cibulku (jemně pokrájenou) a 2 stroužky česneku (jemně nasekaný). Vsypeme dýni nakrájenou na kostičky a asi 5 minut opékáme. Přidáme mrkev nastrouhanou nahrubo, poprašíme kari kořením (1 lžíce) a cukrem, osmahneme a zalijeme vývarem. Uvedeme do varu a vaříme asi 15 minut, až zelenina změkne. Vmícháme smetanu, osolíme, opepříme a necháme přejít varem. Stáhneme z ohně a rozmixujeme ponorným mixérem. Polévku podáváme posypanou nasucho opraženými dýňovými semínky, nasekanou chilli papričkou a zakápnutou (dýňovým) olejem.
Cibule volná
40 g
Mrkev
100 g
Česnek
2 g
Dýně Hokkaido
800 g
Jedlá sůl
1 g
Paprika červená chilli
5 g
Jihočeská smetana ke šlehání 33% 250 ml
250 g
Pitná voda nesycená
600 g
Cukr krystal
6 g
Pepř černý mletý 20 g
1 g
Kari 25 g
10 g
Bez lepku Zeleninový bujón 56 g
10 g
Krajanka máslo 250 g
25 g