Kategorie receptů
Čočková polévka se šafránem a houbami
Počet ingrediencí
13
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
18 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Houby vložíme do cedníku a omyjeme. Zalijeme zeleninovým vývarem a necháme změknout. Oloupané šalotky rozkrájíme na drobné kostičky. V hrnci necháme rozehřát bylinkové máslo (máslo smícháme s bylinkami), přidáme šalotku, chilli (sušené) a snítku šafránu a dusíme na mírném plameni zhruba 2-3 minuty.
Houby vyjmeme z vývaru. Spolu s propláchnutou čočkou přidáme k šalotkám a dusíme další 3 minuty. Poté přelijeme zeleninovým vývarem. Polévku vaříme na mírném plameni 10-15 minut. Přidáme smetanu, osolíme, opepříme a dochutíme kapkou Worchesterovou omáčkou.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
60 g
Jedlá sůl
1 g
Paprika červená chilli
5 g
Pitná voda nesycená
1000 g
Hřib smrkový sušené houby
30 g
Šafrán
1 g
Pepř černý mletý 20 g
1 g
Bylinkové máslo 30 g
6 g
30% UHT smetana Mlékárna Pragolaktos 0,5 l
100 g
Bez lepku Zeleninový bujón 56 g
8 g
Krajanka máslo 250 g
30 g
Podravka Natur kořenící pasta zeleninová 135 g
4 g