Kategorie receptů
Čočková polévka s klobásou
Počet ingrediencí
12
Počet porcí
5
Sacharidy na jednu porci
24 g
Doba přípravy
40 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Čočku dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou a necháme 1 hodinu stát. Na oleji osmahneme nasekané šalotky i nastrouhanou mrkev. Přidáme pokrájenou klobásu a po chvíli opékání i scezenou čočku. Zalijeme 1,5–2 litry vody, přidáme bujón, majoránku, 2 stroužky česneku a vaříme 45 minut. Ozdobíme petrželkou.
Cibule volná
120 g
Mrkev
100 g
Česnek
2 g
Jedlá sůl
3 g
Petrželová nať
3 g
Pitná voda nesycená
1500 g
Váhalova klobása 1,5 kg
50 g
Majoránka 7 g
5 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
Olej slunečnicový
5 g
Bez lepku Zeleninový bujón 56 g
10 g