Kategorie receptů
Celerová polévka s tymiánem
Počet ingrediencí
12
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
8 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
V kastrolu rozehřejeme 1 lžíci oleje a máslo, přidáme cibuli, 1 bobkový list a tymián a opékáme 10 minut. Přidáme celer, opékáme 2 minuty. Do kastrolu přilijeme vývar, osolíme a opepříme. Vaříme asi 10 minut, až je celer měkký. Vyndáme bobkový list a tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka. Vmícháme smetanu, prohřejeme, rozdělíme do misek, ozdobíme tymiánem, olivovým olejem a slaninou.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
40 g
Celer
200 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
4 g
Bobkový list 5 g
0.3 g
Tymián čerstvý
4 g
Olivový olej
20 g
Pitná voda nesycená
850 g
Váhalova slanina 1,5 kg
50 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
30% UHT smetana Mlékárna Pragolaktos 0,5 l
100 g
Bez lepku Hovězí bujón 56 g
10 g