Kategorie receptů
Celerová polévka
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
15 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Očištěný celer nakrájíme na kostičky, zalijeme trochou vody, osolíme a uvaříme téměř doměkka. Z oleji a mouky připravíme zásmažku, přidáme muškátový květ a zalijeme zbylou vodou a uvedeme do varu. Přidáme odvar z celeru a zvolna vaříme nejméně 20 minut. Ke konci přidáme mléko, dosolíme, krátce povaříme a přecedíme. Do polévky vložíme uvařený celer, dochutíme polévkovým kořením a ještě jednou povaříme. Zdobíme petrželovou natí.
Vytisknout recept (PDF)Celer
200 g
Jedlá sůl
8 g
Petrželová nať
4 g
Bezlepková mouka Nomix 500 g
48 g
Polévkové bylinky
4 g
Pitná voda nesycená
640 g
Muškátový květ mletý 15 g
0.12 g
1,5% UHT mléko Mlékárna Pragolaktos 0,5 l
135 g