Kategorie receptů
Bramborová polévka
Počet ingrediencí
14
Počet porcí
5
Sacharidy na jednu porci
10 g
Doba přípravy
50 minut
Postup přípravy
Na kousku másla osmažíme cibulku se slaninou zlehka. Zaprášíme moukou, osmahneme, zasypeme paprikou, přidáme na kostky nakrájené brambory a zalijeme vývarem. Důkladně rozmícháme, osolíme, vhodíme koření a vaříme do změknutí brambor. Nakonec vlijeme smetanu a prohřejeme. Dochutíme čerstvě mletým pepřem, medvědím česnekem, který přidáme nakonec.
Vytisknout recept (PDF)Brambory
120 g
Cibule volná
40 g
Jedlá sůl
2 g
Nové koření celé 30 g
1 g
Bezlepková mouka Nomix 500 g
20 g
Jihočeská smetana ke šlehání 33% 250 ml
100 g
Jihočeské máslo 82 % 250 g
15 g
Bobkový list 5 g
0.5 g
Pitná voda nesycená
1500 g
Váhalova slanina 1,5 kg
100 g
Pracharanda polévková 50 g
10 g
Česnek medvědí 30 g
2 g
Paprika sladká 35 g
5 g