Kategorie receptů
Bramborová polévka s vločkami
Počet ingrediencí
17
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
50 g
Doba přípravy
60 minut

Postup přípravy
Pohanku orestujeme na másle dokřupava, zalijeme vodou, přidáme bujón, sušené houby a vaříme 15 minut. Pak do polévky vložíme očištěnoiu a drobně pokrájenou zeleninu, pepř, kmín a vaříme doměkka. Polévku dochutíme solí, jemně nasekaným česnekem, majoránkou a polévkovým kořením. Krátce povaříme a podáváme.
Vytisknout recept (PDF)
Brambory
400 g
Květák
100 g
Mrkev
100 g
Pórek
100 g
Česnek
10 g
Celer
50 g
Jedlá sůl
4 g
Kmín celý
4 g
Petrželová nať
30 g
Pitná voda nesycená
2000 g
Hřib smrkový sušené houby
40 g
Majoránka 7 g
2 g
Pepř černý mletý 20 g
4 g
Podravka natur přísada do jídel 150 g
12 g
Lagris pohanka loupaná 500 g
120 g
Bez lepku Zeleninový bujón 56 g
8 g