Kategorie receptů
Bohatá podzimní polévka
Počet ingrediencí
12
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
37 g
Doba přípravy
35 minut
Bez lepku
Postup přípravy
- Na rozpáleném oleji zlehka osmahneme najemno nakrájenou cibulku a přidáme na plátky nakrájenou mrkev. Krátce opečeme, přidáme prolisovaný česnek a nakrájené houby. Přilejeme pasírovaná rajčata, trochu vody a přivedeme k varu. Vaříme přibližně 10 minut. Přidáme víc vody, hovězí bujón, na nudličky nakrájenou kapustu a sceděnou uvařenou cizrnu, kterou jsme si předem uvařili podle návodu. Povaříme asi 5 minut, přidáme v malém množství vody rozmíchaný kukuřičný škrob. Dle chuti osolíme a opepříme
Cibule volná
100 g
Mrkev
100 g
Kapusta biela
200 g
Jedlá sůl
4 g
Houby čerstvé
400 g
Pitná voda nesycená
700 g
Pepř černý mletý 20 g
3 g
Kukuřičný škrob, bez lepku 200 g
5 g
Lagris cizrna 450 g
240 g
Olej slunečnicový
20 g
Bez lepku Hovězí bujón 56 g
10 g