Kategorie receptů
Studená avokádová polévka se zakysanou-smetanou
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
17 g
Doba přípravy
25 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Avokádo rozkrojíme na polovinu. Vyjmeme pecku, dužinu vydlabeme a dáme do mixéru. Okurku oloupeme, rozkrojíme po délce a lžičkou odstraníme měkký střed se semínky. Pevnou dužinu nakrájíme na kostky a dáme do mixéru. Přidáme stroužek česneku a zázvor nakrájený nadrobno. Zalijeme podmáslím, přidáme šťávu vymačkanou z citronu a olivový olej. Rozmixujeme na hladký krém a dáme do lednice vychladit. Podáváme se zakysanou smetanou a lístky bazalky.
Vytisknout recept (PDF)Okurka hadovka
300 g
Česnek
10 g
Citróny
50 g
Bazalka čerstvá
4 g
Olivový olej
15 g
Avokádo
150 g
Jihočeské podmáslí kysané 0,5 % 1000 g
250 g