Kategorie receptů
Osvěžující okurkový krém s uzeným lososem
Počet ingrediencí
14
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
7 g
Doba přípravy
35 minut
Bez lepku
Postup přípravy
V hrnci zahřejeme malé množství oleje, přidáme nadrobno nasekaný česnek (2 stroužky) a na kostičky cibuli. Za občasného míchání restujeme 2 až 4 minuty. Oloupané menší okurky (5 ks) nakrájíme na tenké plátky. Okurky přidáme do hrnce, krátce orestujeme a přidáme vývar. Přivedeme k varu. Na mírném ohni povaříme 8 až 10 minut, dokud okurky nezměknou. Zalijeme smetanou a necháme přejít varem.
Polévku přelijeme do mixéru. Přidáme na kousky nakrájené avokádo a nasekanou petržel. Část petrželky si ponecháme na ozdobení polévky. Vše rozmixujeme dohladka. Nakonec přidáme kousky uzeného lososa, dochutíme citronovou šťávou, ozdobíme nasekanou petrželkou. Polévku podáváme nejlépe chlazenou.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
40 g
Okurka hadovka
350 g
Česnek
2 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
1 g
Petrželová nať
2 g
Citróny
12 g
Olivový olej
10 g
Avokádo
200 g
Pitná voda nesycená
800 g
Pepř černý mletý 20 g
0.5 g
30% UHT smetana Mlékárna Pragolaktos 0,5 l
200 g
Bez lepku Zeleninový bujón 56 g
10 g
Podravka Natur přísada do jídel Chilli 100 g
5 g