Kategorie receptů
Gazpacho - studená španělská zeleninová polévka
Počet ingrediencí
12
Počet porcí
6
Sacharidy na jednu porci
33 g
Doba přípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup přípravy
- V 800 ml vody povaříme Podravka přísadu a necháme vychladnout. Jeden den starý chléb (100 g) nakrájíme na kostičky a namočíme ho ve vychlazené vodě s Podravka přísadou (dále jen polévka). Papriky (velké zelené papriky), okurku, rajčata (800 g) a cibuli (100 g) očistíme a nakrájíme na kostičky. Poté zeleninu rozmixujeme a přidáme namočený chléb, česnek, olivový olej, ocet balsamico ( nebo vinný ocet) a polévku. Vše dobře promícháme, aby vznikla jednolitá směs. Hotové gazpacho okořeníme a necháme cca 3 hodiny vychladit v lednici. Bezprostředně před podáváním gazpacha si připravíme: nadrobno nakrájené rajče, cibuli, 1 zelenou papriku, chléb (100 g) nakrájený na kostičky (můžeme jej opražit na másle). Připravenou zeleninu a chléb vložíme do menších misek a ty rozmístíme okolo nádoby s vychlazeným gazpachem.
Cibule volná
140 g
Okurka hadovka
90 g
Paprika zelená
300 g
Rajčata
840 g
Česnek
3 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
5 g
Olivový olej
100 g
Ocet Balsamico
30 g
Pitná voda nesycená
800 g
Pepř černý mletý 20 g
6 g
Podravka natur přísada do jídel 150 g
10 g