Gazpacho
Postup přípravy
Slupku omytých rajčat nařízneme do kříže. Ponoříme je na minutu do vařící vody a poté omyjeme studenou vodou. Necháme okapat a následně oloupeme. Rajčata rozčtvrtíme a odstraníme jádřinec. Z omytých paprikových lusků odstraníme stonek a jádřinec a nakrájíme na drobné kostičky. Okurky (ks) oloupeme a nakrájíme rovněž na kostičky. Listy bazalky (3 snítky) nasekáme nadrobno. Oloupaný česnek (4 stroužky) a 2 červené cibule nasekáme najemno. Vše přesuneme do salátové mísy a přidáme 35 g rozpuštěného bylinkového másla (máslo smíchané s bylinkami).
Strouhanku zalijeme octem a necháme vsáknout. Marinovanou zeleninu i se šťávou a kuřecím vývarem přesuneme do mixéru. Opatrně umixujeme do jemné rovnoměrné masy. Propasírujeme a smícháme se zbylou tekutinou. Osolíme a opepříme.
Před podáváním dáme vychladit nejméně na 1 hodinu do lednice.
Vytisknout recept (PDF)