Kategorie receptů
Polévka z červené čočky a rajčat
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
24 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Nakrájenou cibuli osmažíme spolu s plátky česneku (3 stroužky) a nastrouhanou mrkví na rozpuštěném másle. Přidáme propláchnutou čočku, krátce promícháme, podlijeme částí vývaru a pozvolna vaříme. Jakmile nám čočka částečně změkne, přidáme překrájená rajčata a špetku kurkumy. Dolijeme zbývajícím vývarem a vaříme do změknutí čočky. Polévku dochutíme kořením Podravka přísada Natur. Hotovou polévku ozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
80 g
Mrkev
150 g
Rajčata
300 g
Česnek
3 g
Petrželová nať
4 g
Pitná voda nesycená
1000 g
Kurkuma mletá 30 g
5 g
Podravka natur přísada do jídel 150 g
10 g
Bez lepku Zeleninový bujón 56 g
10 g
Krajanka máslo 250 g
50 g