Kategorie receptů
Pohanková polévka
Počet ingrediencí
12
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
27 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Očistíme si zeleninu, na Ghí orestujeme pokrájený pórek, přidáme mrkev, celer, petržel, kousek květáku, opět vše společně s pórkem prohřejeme a zalijeme vodou. Přidáme sůl, mletý kmín, majoránku a pokrájené brambory. Polévku vaříme do změknutí zeleniny. Když je zelenina měkká, lehce rozmačkáme nebo rozmixujeme s pomocí tyčového mixéru. Nakonec přidáme do polévky pohanku, kterou před přidáním propláchneme, vaříme 3-5 minut a odstavíme, přiklopíme a necháme dojít.
Vytisknout recept (PDF)Brambory
60 g
Květák
100 g
Mrkev
250 g
Pórek
100 g
Petržel
100 g
Celer
70 g
Jedlá sůl
5 g
Kmín celý
2 g
Pitná voda nesycená
1000 g
Majoránka 7 g
2 g
Lagris pohanka loupaná 500 g
50 g