Kategorie receptů
Letní zeleninová polévka
Počet ingrediencí
14
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
31 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Fazole propláchneme a necháme namočené ve vodě 8 hodin nebo přes noc. Poté je uvaříme do měkka (solíme až před koncem vaření). Nebo použijeme fazole v nálevu. Na olivovém oleji si osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme na malé kostičky nakrájenou mrkev a celer na kolečka. Společně opečeme do změknutí. Až bude zelenina opečená, zalijeme ji vývarem a vaříme 10 minut. Přidáme cuketu nakrájenou na kostičky, kukuřici a uvařené fazole. Polévku povaříme dalších 7 minut. Ochutíme Podravkou Natur, případně dosolíme a opepříme. Na závěr polévku ozdobíme koriandrem.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
40 g
Cuketa
100 g
Mrkev
80 g
Česnek
2 g
Jedlá sůl
5 g
Olivový olej
20 g
Celer řapíkatý
40 g
Fazole červené v sladkokyselém nálevu 420 g
60 g
Dětská sladká kukuřice 370 ml. Prostě skvělé!
150 g
Pitná voda nesycená
500 g
Koriandr celý 20 g
3 g
Pepř černý mletý 20 g
3 g
Podravka natur přísada do jídel 150 g
15 g