Kategorie receptů
Gulášová polévka s Ajvarem
Počet ingrediencí
13
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
7 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Kuřecí stehna omyjeme, osolíme a opepříme a opečeme na pánvi dozlatova. Poté vyndáme a dáme na talíř. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, osmažíme nasekanou cibuli a česnek (2stroužky), na kostičky nakrájenou mrkev a vše opékáme do změknutí. Poté přidáme na kostičky nakrájené brambory, (uzenou) papriku, Ajvar a řádně promícháme. Přidáme bobkový list (2 ks), osolíme a opepříme. Opět promícháme, necháme chvíli opéct, podlijeme vývarem a přivedeme k varu. Jak začne polévka vařit, přidáme opečená stehna a vaříme vše dohromady asi 40 minut, dokud nebudou brambory i maso hotové. Hotovou polévku podáváme s pečivem.
Vytisknout recept (PDF)Brambory
60 g
Cibule volná
40 g
Mrkev
80 g
Česnek
2 g
Jedlá sůl
4 g
Bobkový list 5 g
0.5 g
Kuřecí maso
500 g
Pitná voda nesycená
600 g
Paprika sladká 35 g
5 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
Olej slunečnicový
30 g
Bez lepku Zeleninový bujón 56 g
10 g