Kategorie receptů
Šťavnaté rizoto s dýní, kuřecím masem a hummusem
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
53 g
Doba přípravy
35 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Kuřecí maso pečené obereme do rizota, které zbylo třeba z jiného dne. Můžeme požít i kuřecí maso,
které orestujeme na oleji a cibulce, pokud nemáme zbytky masa pečeného. Uvaříme rýži dle návodu. Pekáč vymažeme máslem, smícháme všechny ingredience dohromady (uvařenou rýži, nakrájenou nebo nastrouhanou dýni, sůl, pepř, pokrájenou cibuli, a maso) kromě hummusu a sýra. Hummus naředíme horkou vodou, zalijeme jím směs a posypeme sýrem. Pečeme na 200°C cca 40 minut zakryté. Před koncem cca 15 minut odkryjeme, aby se vytvořila krusta.
Vytisknout recept (PDF)
Cibule volná
50 g
Dýně Hokkaido
300 g
Jedlá sůl
4 g
Kuřecí maso
350 g
Rýže Basmati 5 kg
200 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
Kromík minigouda ve vosku 300 g
60 g