Kategorie receptů
Srbské rizoto z mletého masa
Počet ingrediencí
14
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
84 g
Doba přípravy
40 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Cibule nakrájíme na kostky a zesklovatíme na sádle. Zasypeme sladkou paprikou, zamícháme a přidáme mleté maso. Osmahneme a přidáme česnek. Do směsi přidáme nakrájenou červenou papriku, protlak, osolíme a opepříme, podlijeme trochou vody a dusíme cca 20-25 min. Dochutíme cukrem. Připravíme mezitím rýži. Do pekáčku nebo hrnce, který můžeme dát i do trouby, rozpustíme máslo, přisypeme suchou rýži a lehce osmahneme. Zalijeme horkou vodou, osolíme, přivedeme do varu, zaklopíme pokličkou (nebo alobalem) a vložíme do trouby na 200°C asi na 15-20 min. Hotovou rýži smícháme s masovou směsí. Podáváme posypané sýrem.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
90 g
Česnek
2 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
7 g
Mleté maso míchané
400 g
Sádlo
20 g
Rýže dlouhozrnná 400 g
375 g
Jihočeské máslo 82 % 250 g
10 g
Jihočeský eidam 45 % plátky 100 g
200 g
Pitná voda nesycená
750 g
Cukr krystal
3 g
Kapie červená
40 g
Paprika sladká 35 g
5 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g