Smažená rýže Chaufa
Postup přípravy
Začneme tím, že rýži osmahneme. Dáme do hrnce pár kapek slunečnicového oleje a jakmile je horký, přidáme uvedené množství rýže a lehce ji během několika sekund osmahneme.
Za stálého míchaní vlijeme do hrnce vodu a osolíme špetkou soli. Potřebný podíl je dva a půl dílu vody na jeden díl rýže. Vaříme na středním ohni 11-13 minut, dokud se voda neodpaří. Když je rýže al dente, stáhneme ji z ohně a odložíme bokem.
K rýži podáváme vejce (4 ks), rozšleháme je v misce spolu se špetkou soli. Rozpálíme na pánvi trochu oleje a připravíme na něm omeletu. Stáhneme omeletu z ohně a nakrájíme na libovolně velké kousky, odložíme bokem.
Ve woku rozpálíme 2 lžíce slunečnicového oleje, přidáme (nastrouhaný) zázvor a nakrájená kuřecí prsa. Kuře orestujeme do zlatova. Jakmile je hotové, odložíme si jej bokem.
Poté v hrnci uděláme to samé s klobáskami (4 ks klobásky) a nakrájenou zeleninou, tedy s paprikou a jarní cibulkou. Jakmile jsou orestované, smícháme s kuřetem.
Do hrnce přilijeme další slunečnicový olej a pokud máme tak 1 lžíci sezamového oleje. Následně přidáme všechny ingredience, které máme odložené, kromě omelety; tedy rýži, uvařený hrášek a sójovou omáčku. Směs dobře promícháme, aby se všechny chutě propojily. Na závěr přidáme nakrájenou omeletu a koriandr.
Vytisknout recept (PDF)