Kategorie receptů
Slávky s rýží Basmati
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
1
Sacharidy na jednu porci
86 g
Doba přípravy
20 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Příprava rýže: Stroužek česneku osmahneme na olivovém oleji, přidáme omytou a okapanou rýži ( 1 skleničku). Lehce osmahneme a potom přidáme 2 skleničky teplé vody a bobkový list. Vaříme na středním ohni 15 minut. Po uvaření odstavíme. Na servírovací talíř nandáme rýži, slávky, okurky, nakrájenou cibulku, olivy a beraní rohy. Polijeme nálevem ze slávek a podáváme.
Vytisknout recept (PDF)Česnek
3 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
2 g
Bobkový list 5 g
0.4 g
Olivový olej
10 g
Mušle v oleji 200 g
100 g
Cibulka jarní
20 g
Olivy zelené
10 g
Okurky delikates 5-8 cm 720 ml. Chutné a křupavé!
20 g
Pitná voda nesycená
200 g
Lagris rýže basmati 500 g
100 g