Kategorie receptů
Rýže se zeleninou a filety z tuňáka
Počet ingrediencí
15
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
74 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Přípravíme si zeleninu. Červenou papriku nakrájíme na plátky, zelené fazolky na malé kousky, česnek na plátky, lilek na kostičky. Rajčata pokrájíme.
Přípravíme si sofrito. Na široké pánvi na olivovém oleji osmažíme zeleninu v tomto pořadí: papriku, česnek, fazolky a lilek. Smažíme 10 minut. Do středu vložíme rajčata a smažíme dál. Dáme vařit vodu nebo zeleninový vývar. Do sofrita přidáme sladkou papriku, kurkumu, sůl, pepř a rýži (2 skleníce), zamícháme. Přidáme vřící vývar a vaříme 15 minut. Navrch uložíme filety z tuňáka, pokapeme citrónovou šťávou a vaříme dalších 5 minut. Odstavíme z ohně, přikryjeme alobalem a necháme odstát ješte 5 minut.
Lilek
400 g
Paprika červená
100 g
Rajčata
80 g
Česnek
6 g
Citróny
40 g
Olivový olej
20 g
Tuňák v olivovém oleji 3x80 g SUN & SEA
240 g
Zelené fazolové lusky 1000 g
200 g
Pitná voda nesycená
1000 g
Kurkuma mletá 30 g
5 g
Paprika sladká 35 g
5 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
Lagris rýže arborio 500 g
300 g
Jedlá sůl kamenná s jodem 1 000 g
3 g