Kategorie receptů
Paella I.
Počet ingrediencí
20
Počet porcí
6
Sacharidy na jednu porci
81 g
Doba přípravy
1 hodina 10 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Ohřejeme olej ve velkém kastrolu (nebo velké pánvi, která může do trouby). Přidáme 8 kuřecích stehýnek a necháme zhnědnout, asi 10 minut. Přidáme slaninu, nakrájenou na nudličky, a cibuli, nadrobno nakrájenou, a smažíme ještě asi 5 minut. Vmícháme vývar, pokrájená rajčata, podrcený česnek a nakrájené chorizo a přivedeme k varu. Přidáme rýži, papriky, hrášek, sůl, šafrán a pepř podle chuti. Přikryjeme a dáme na cca 35 minut do trouby (180 stupňů), až je rýže skoro měkká a voda se vypařila. Krevety (120 g) opražíme 2 minutky na olivovém oleji, vmícháme mušle. Přidáme vše do rýžové směsi a ještě mírně 5 minut povaříme. Ozdobíme olivami, krevety, citronem a posypeme petrželkou
Vytisknout recept (PDF)
Cibule volná
40 g
Paprika červená
80 g
Paprika zelená
80 g
Česnek
2 g
Jedlá sůl
5 g
Citróny
40 g
Kuřecí maso
700 g
Olivový olej
30 g
Mušle v oleji 200 g
500 g
Krevety vyloupané 150 g
140 g
Olivy zelené
150 g
Rýže dlouhozrnná 400 g
500 g
Staročeská slanina 1,9 kg
250 g
Pitná voda nesycená
1000 g
Hrášek v mírně slaném nálevu
130 g
Šafrán
0.06 g
Pepř černý mletý 20 g
5 g
Bez lepku Zeleninový bujón 56 g
8 g
Chorizo 1 000 g
50 g