Kategorie receptů
Kuřecí rizoto se sýrem
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
71 g
Doba přípravy
60 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Maso opláchneme a nakrájíme na malé kostky. Nakrájíme cibuli a osmahneme dorůžova na poloviční dávce tuku. Přidáme maso, osolíme, opepříme a chvíli dusíme ve vlastní šťávě. Zalijeme teplou vodou a podusíme doměkka. Část šťávy odlijeme z měkkého masa, z části tuku a mouky uděláme zásmažku, zalijeme ji šťávou z dušeného masa a 200 g vody, dobře rozšleháme, přisolíme a vaříme nejméně 20 minut. Šťávu procedíme. Maso vmícháme do dušené rýže. Dáme na teplý talíř, podlijeme připravenou šťávou a posypeme nastrouhaným sýrem.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
60 g
Jedlá sůl
4 g
Kuřecí maso
400 g
Rýže parboiled 400 g
320 g
Jihočeský eidam 45 % plátky 100 g
40 g
Pitná voda nesycená
800 g
Hrášek v mírně slaném nálevu
80 g
Jizerka přirozeně bezlepková směs univerzální (zelená) 1000 g
8 g
Pepř černý mletý 20 g
0.4 g