Kategorie receptů
Kari rizoto z uzeného kuřecího stehna
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
113 g
Doba přípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 180°C a na 30 minut dáme na másle péct uzená kuřecí stehna, občas stehna podlijeme. Rýži uvaříme se špetkou soli a lžičkou kari dle návodu. Upečená stehna vykostíme a nakrájíme na kousky. Dáme na hlubokou pánev, nejlépe Wok, a přidáme několik lžic výpeku. K masu přisypeme hrášek a podusíme. Nakonec přidáme uvařenou rýži a dochutime. Posypeme sýrem.
Vytisknout recept (PDF)Jedlá sůl
2 g
Jihočeský eidam 45 % plátky 100 g
100 g
Pitná voda nesycená
300 g
Hrášek v mírně slaném nálevu
100 g
Rýže jasmínová 5 kg
250 g
Uzená kuřecí stehna 330 g
330 g
Kari 25 g
5 g